Akcija
Kokosų aliejus: kodėl verta naudotis šia unikalia gamtos dovana
Kokoso riešutas jau nuo seno buvo vienas iš pagrindinių maisto produktų Okeanijos ir Azijos virtuvėse. Rytietiškoje virtuvėje kokosų aliejus – pats mėgstamiausias, nes jame pakaitinti prieskoniai atsiskleidžia geriausiai bei subtiliausiai. Iš riešutinės kokospalmės vaisių vidinio minkštimo spaudžiamas kokosų aliejus dabar populiarus visame pasaulyje.
Naudingų medžiagų arsenalas
Natūralus šalto spaudimo tyras kokosų aliejus kambario temperatūroje būna kietos struktūros. Jo sudėtyje yra šių medžiagų:
– sočiųjų riebalų rūgščių (87 proc.);
– nesočiųjų riebalų rūgščių (mononesočiųjų riebalų rūgščių — 6 proc., polinesočiųjų riebalų rūgščių – 2 proc.);
– polifenolių, suteikiančių aliejui aromatą ir skonį;
– riebalų chloridų;
– riebalų alkoholio sulfato ir riebalų alkoholio eterių sulfato;
– vitamino E;
– vitamino K;
– mineralų ir geležies.